Bahan
6 keping kepak ayam atau paha dan sebagainya, hendaklah direbus selama 3 minit sahaja dan biarkan sebentar
1 sudu minyak masak
Bahan perap
3 sudu kicap manis
1 sudu jintan manis (serbuk)
1 sudu jintan putih (serbuk)
1 sudu ketumbar (serbuk)
1 sudu madu
bahan kisar (A)
3 ulas bawang merah kecil
4 ulas bawang putih
cara-caranya
1. bahan perap tadi dicampurkan bersama bahan kisar.
2. Perapkan kesemuanya bahan tadi dan biarkan selama 2 jam atau lebih .lebih lama diperap lebih rasa sedapnya.
3.leserkan dulang pembakar dengan sedikit minyak makan kemudian panggang la. lebih enak jika dibakar/panggang sebab sebentar sahaja kerana .ayam tadi direbus.balik-balikkan ayam tadi dan renjiskan dengan minyak agar kelihatan cantik dan berkilat.
4. sediakan bersama nasi panas dan sos cili thai...